MAPAMIC – NOTA PREMSA

NOTA DE PREMSA

MAPAMIC”: UNA CARTOGRAFIA PER RESALTAR

ELS INDRETS QUOTIDIANS DE BARRIS I POBLES

S’ acaba de presentar el primer “mapamic” dedicat al Districte d’Horta Guinardó, on apareixen llocs significatius dels 11 barris que configuren el territori. El concepte de “mapamic” suposa una noció cartogràfica que, d’entre altres funcions. vol donar valor als indrets quotidians d’especial interès que sovint passen desapercebuts.

La versió de Mapamic d’Horta Guinardó descobreix “50 indrets d’especial interés” i compta amb una versió en paper per a divulgació massiva i una versió digital a la qual s’arriba a travès d’un QR. El Mapamic es proposa com un mapa col·laboratiu en el qual es compta amb l’aportació de il·lustradors i historiadors del barri per a detectar tots aquells indrets que tenen un especial interès. També es basa en les aportacions d’entitats de veïns i comerciants del barri que proposen formules alternatives i novedoses perquè el “mapamic” arribi a veins, veïnes, escoles i entitats per tal que sigui un dinamitzador de propostes de passejades i coneixement dels barris.

El “mapamic” que tindrà diferents versions i usos, es proposa desenvolupar una cartografia col·laborativa, crítica i al servei del ciutadà, motivadora del coneixement del entorn més immediat.

Mapamic és un desenvolupament d’Arealab, secció dins d’Areavisual Project, que s’ha dut a terme en residència de sis mesos a la Clota Cotreball -espai de Barcelona Activa de l’Ajuntament de Barcelona.

DISPOSEU DE LA DARRERA VERSIÓ DIGITAL DEL MAPAMIC D’HORTA GUINARDÓ A

www.areavisual.info/hg

PER AMPLIAR AQUESTA INFORMACIÓ PODEU TRUCAR-NOS AL 692055648

AREALAB, desenvolupadora del MAPAMIC i les comunitats professionals de l’audiovisual AREAVISUAL.CAT i AREAVISUAL.ORG són part de les activitats d’AREAVISUAL PROJECT